Ανοίγουν χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων στην Ελβετία

Ανοίγουν χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων στην Ελβετία
SONY DSC SONY DSC

Στοιχεία από 10.588 λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας απέστειλε η Γερμανία στην Ελλάδα. "Θα αξιοποιηθούν για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής", τονίζει το υπουργείο Οικονομικών (Vid)

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

«Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Αλεξιάδης: Δεν θα μείνει στα συρτάρια όπως η λίστα Λαγκάρντ

Σε δήλωσή του, ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ανέφερε ότι η λίστα θα αξιοποιηθεί και με συνεργασία όλων των υπηρεσιών, στόχος είναι να επέλθουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα γίνει αυτό που έγινε στην περίπτωση της Λίστας Λαγκάρντ, “δεν θα μείνει δηλαδή η λίστα σε ένα συρτάρι, για τρία χρόνια”.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε ακόμη στο νομοσχέδιο για εθελοντική εμφάνιση κεφαλαίων που θα καταθέσει η κυβέρνηση, σημειώνονται πως θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την εμφάνιση των λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλάβουν, επιβάλλοντας ποινές.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Αλεξιάδη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα