Αντικειμενικές, εξωδικαστικός, κόκκινα δάνεια στο τραπέζι με την τρόικα

Ο υπουργός οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος,βγαίνει από κεντρικό ξενοδοχείο,όπου από εχθές γίνονται οι συναντήσεις  μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, Τρίτη 24 οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας)
Ο υπουργός οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος,βγαίνει από κεντρικό ξενοδοχείο,όπου από εχθές γίνονται οι συναντήσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, Τρίτη 24 οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας) EUROKINISSI

Νέα "αγκάθια" στην τέταρτη αξιολόγηση, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν

Νέες αντικειμενικές αξίες, η πορεία του εξωδικαστικού και η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη, προστίθενται στη λίστα με τα «αγκάθια»της τέταρτης αξιολόγησης που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης παραδέχονταν ότι και οι νέες αντικειμενικές και η προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ αποτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο τεχνικό θέμα, που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση για να μην έχουν καθυστερήσεις.

Στην συζήτηση για τα δημοσιονομικά εκτός από την ολοκλήρωσης της κοινής διαχείρισης των τραπεζικών διαθεσίμων των δημοσίων φορέων στο κοινό λογαριασμό της ΤτΕ, συζητήθηκε η σύσταση και η λειτουργία του νέου ΣΔΟΕ, ο οποίος θα λογοδοτεί στις δικαστικές αρχές. Βασικό σε αυτό το θέμα είναι να γίνει σαφής διαχωρισμός των δραστηριοτήτων των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και της νέας ελεγκτικής υπηρεσίας για να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις.

Στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, οι θεσμοί διαπίστωσαν καθυστέρηση στην ένταξη επιχειρήσεων και ζήτησαν δράσεις επιτάχυνσης. Ωστόσο οι δανειστές αποδέχθηκαν ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί με τον νέο υπουργό ανάπτυξης μόλις αυτός αναλάβει τα καθήκοντά του.

Στο θέμα της διαχείρισης των πλειστηριασμών, η ίδια πηγή παραδέχθηκε ότι μπορεί το μέτρο να προχωρά αλλά δεν έχει την γεωγραφική διασπορά που ζητούν οι θεσμοί. Και σε αυτό το θέμα συμφωνήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να προχωρήσει με τους ρυθμούς που έχουν συμμορφωθεί.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής και ο ΓΓ δημοσιονομικής πολιτικής κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Δ Λιάκος, ο ΓΓ Ιδιωτικού χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης και εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έως τον Ιούνιο ολοκληρώνονται οι αλλαγές στο δημόσιο

Αγκάθι ακόμη οι πλειστηριασμοί - Προχωρά η 4η αξιολόγηση

Κυβέρνηση: Στόχος να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση ως τον Μάιο

ADVERTISING

SHARE: