Ανατροπή για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ: Απέσυραν το ενδιαφέρον τους Gazprom, M&M Gas και Sintez

Ανατροπή για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ: Απέσυραν το ενδιαφέρον τους Gazprom, M&M Gas και Sintez
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο και στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι, προκειμένου να δουν ότι οι σταθμοί του φυσικού αερίου δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν με μηχανισμούς ασφαλείας.Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν οι μονάδες μέτρησης και συμπίεσης, ποια τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η διέλευση του αγωγού και πόσο ακίνδυνη για το περιβάλλον είναι η διαδικασία. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Ανατροπή στον διαγωνισμό για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με την Gazprom, τη Sintez και τη M&M Gas να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους

Αλλάζουν τα δεδομένα για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τις εταιρείες Gazprom, Sintez και M&M Gas.

Καμία δεσμευτική προσφορά δεν υπεβλήθη τελικά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ που έληγε το μεσημέρι.

Προσφορά για τη ΔΕΠΑ αναμενόταν να καταθέσει και η ελληνική κοινοπραξία Μ&Μ Gas. Στον διαγωνισμό τελικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η M&M Gas των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

Για τη ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα πάντα με το Reuters, προσφορά υπέβαλε τελικά μόνον η SOCAR από το Αζερμπαϊτζάν.

Η Sintez, όπως αναφέρει η Ημερησία , ειδοποίησε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων πως δεν θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αζέρικη Socar προκειμένου να αποκτήσει την εταιρεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα