Από τον Πειραιά ξεκινά κρουαζιέρες το Silver Moon

Από τον Πειραιά ξεκινά κρουαζιέρες το Silver Moon

Το νέο πλοίο της Silversea Cruises θα ξεκινήσει φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από τον Πειραιά με σθμούς σε νησιά του Αιγαίου, του Ιουνίου, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, της οποίας ενισχύεται το home porting, αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό το 2021.

Προς αυτό, συμβάλλει η άφιξη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Silver Explorer, αλλά και του νεότευκτου, υπερπολυτελούς πλοίου κρουαζιέρας, Silver Moon.

Το νέο πλοίο της Silversea Cruises (του ομίλου Royal Caribbean με 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας σε 900 λιμάνια παγκοσμίως), που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων, ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και θα ξεκινήσει φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από τον Πειραιά στις 18 Ιουνίου 2021 με σταθμούς σε νησιά του Αιγαίου, του Ιουνίου, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Η Silversea Cruises, το 2021 θα έχει τέσσερα κρουαζιερόπλοια, αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια, και θα κάνει home porting στην Ελλάδα με 60 αναχωρήσεις από τον Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης.

«Η εταιρεία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα, που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα απόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες», αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης, εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης, μόλις άνοιξε το πρώτο πλάνο ταξιδιού ουσιαστικά έκλεισε με κρατήσεις.

Πρεμιέρα από το λιμάνι του Πειραιά θα κάνει το Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν τρία ακόμα πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow, με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για φέτος τον Νοέμβριο. Συνολικά σε σύγκριση με άλλες χρονιές η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, κάθε επισκέπτης της ξοδεύει περίπου 300 έως 400 δολάρια ανά λιμάνι, εξαιρουμένων των δαπανών για τις εκδρομές.

Η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από το κορονοϊό, ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικανικά πρωτόκολλα ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Επίσης το πλήρωμα και οι επισκέπτες που εμβολιάσθηκαν θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Επιπλέον στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα φορούν μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητας.

Επιπλέον στις εκδρομές θα τηρηθεί το σχέδιο της bubble shorex και με βάση την κατάσταση στα νησιά σε μεταγενέστερο στάδιο μπορεί να επιτραπούν οι ελεύθερες αποβιβάσεις στα λιμάνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα