“Η ελληνική ελίτ λιάζεται στις παραλίες”

“Η ελληνική ελίτ λιάζεται στις παραλίες”
Η ελληνική ελίτ εκτός πραγματικότητας

Διαβάστε τι αναφέρει νέο δημοσίευμα της γερμανικής Bild για την ελληνική "ελίτ" η οποία, όπως υποστηρίζει, αγνοεί παραδειγματικά την οικονομική κρίση

Μετά τα δημοσιεύματα κινδυνολογίας για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έρχονται τώρα στη δημοσιότητα και άρθρα που υποστηρίζουν ότι πολλοί Έλληνες έχουν ακόμα χρήματα και μπορούν να κάνουν πολυτελή ζωή, παρά την οικονομική κρίση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με τη στάση τους αγνοούν παραδειγματικά την κρίση στη χώρα τους.

Το νέο δημοσίευμα της γερμανικής Bild, κάνει λόγο για “πολυτελή γιοτ, πάρτι και ιδιωτικές παραλίες: Μια ζωή σαν να μην υπάρχει οικονομική κρίση”. Το ρεπορτάζ έγινε σε βίλες, κότερα και πολυτελή δεξιώσεις στα βόρεια προάστια.

“Την ίδια ώρα που οι πολίτες πεθαίνουν από την πείνα, η απομονωμένη ελίτ της Ελλάδας δεν πληρώνει φόρους ενώ μεταφέρει τα δισεκατομμύρια της στο εξωτερικό” αναφέρει η εφημερίδα και περιγράφει χαρακτηριστικά:

“Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια. Η Bild συνάντησε εκπροσώπους της εν λόγω ελίτ και σας μεταφέρει τις εικόνες:

Ο 72χρονος Γιάννης, που διαμένει σε ένα πολυτελές προάστιο της Αθήνας, αγναντεύει τη θάλασσα και μας δείχνει το απέναντι βουνό λέγοντας: “Εκεί βρίσκεται η βίλα μου”, ενώ ο 53χρονος φίλος του, Νίκος, δηλώνει απροκάλυπτα: “φυσικά και έχω μεταφέρει τα χρήματά μου στο εξωτερικό”.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για φοροδιαφυγή εκ μέρους των Ελλήνων πλουσίων:

“Σε ερώτηση του δημοσιογράφου μας, για την ευθύνη που φέρουν οι πλούσιοι Έλληνες για την κατάσταση στη χώρα τους, ο Νίκος απαντά προκλητικά: “Εσύ είσαι δημοσιογράφος; Τότε να γράψεις ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την κρίση. Αυτοί που φταίνε είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, κανείς άλλος”. Και ενώ ο δημοσιογράφος μας επέμεινε, ρωτώντας τον Νίκο αν πληρώνει φόρους, διευκρινίζει η εφημερίδα, εκείνος απάντησε: “Γιατί να πληρώνω φόρους σε ένα διεφθαρμένο κράτος; Αυτό δε θα είχε κανένα νόημα”.  

Ο ρεπόρτερ της Bild συνεχίζει:

“Μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ.

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό”.

Και κλείνει διερωτώμενος: “Πως είναι δυνατόν την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί, να βγαίνουν 200 δις ευρώ στην Ελβετία και μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως”;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα