Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα για να καταθέσει νέες προτάσεις

Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα για να καταθέσει νέες προτάσεις
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ// ΣΥΝΑΝΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ -ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ. (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, στις Βρυξέλλες. Το τελεσίγραφο και ο "τζόγος" που πρέπει να σταματήσει

Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Ελλάδα, είναι να σταματήσει να αντιστέκεται στις απαιτήσεις των δανειστών και να προχωρήσει σε μία συμφωνία, που θα αποτρέψει τον μιας χρεοκοπίας, ενώ την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι εξετάζουν όλα τα σενάρια για ενδεχόμενη περαιτέρω βάθυνση της κρίσης.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους που συμμετείχαν σε συζητήσεις στις Βρυξέλλες, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι διπλωματικές διέξοδοι “εξατμίστηκαν” στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουστ να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει σε συμφωνία για το χρέος με τους εταίρους της Ελλάδας και το ΔΝΤ να αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις.

Κατά τη συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης, στην Ελλάδα δίνεται χρόνος λιγότερος των 24 ωρών, για να φέρει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέες προτάσεις, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα.

Οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, εξετάζουν μάλιστα κάθε πιθανό σενάριο “ναυαγίου” των συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου από την Ευρωζώνη.

“Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τζόγο”, δήλωσε ο Τουσκ από τις Βρυξέλλες. “Πλησιάζει η μέρα, φοβάμαι, που κάποιος θα πει πως το παιχνίδι τελείωσε”.

Βαρουφάκης: Σε αντίθεση με τις φήμες, δεν τζογάρουμε

“Σε αντίθεση με τις επίμονες φήμες, εμείς ποτέ δεν τζογάρουμε (Contrary to stubborn rumors, we never gambled)”, ανέβασε πριν από λίγο στο twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης επισύναψε ένα άρθρο του στους New York Times (16 Φεβρουαρίου 2015) με τίτλο “Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια στην Ευρώπη”.

Πηγή: Bloomberg

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα