Booking: Εκατομμύρια ταξιδιώτες ψήφισαν την Ήπειρο ως το δεύτερο πιο φιλόξενο προορισμό στον κόσμο

Booking: Εκατομμύρια ταξιδιώτες ψήφισαν την Ήπειρο ως το δεύτερο πιο φιλόξενο προορισμό στον κόσμο
Βίτσα Ιωαννίνων, Ήπειρος Odysseas Kouloukythas / SOOC

Στα βραβεία Traveler Review Award 2023 διακρίθηκαν τόσο τα ελληνικά καταλύματα, αλλά και τα ταξί.

Μια πολύ μεγάλη και ουσιαστική διάκριση απέσπασε η περιοχή της Ηπείρου στα ετήσια Traveler Review Award 2023 της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Booking.com, κατακτώντας τη δεύτερη θέση του “Πιο φιλόξενου προορισμού για το 2023”, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ριόχα της Ισπανίας, ενώ κάτω από την Ήπειρο διακρίθηκαν περιοχές από την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Ρουμανία, τη Νέα Ζηλανδία, κ.α.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, επεσήμανε ότι οι συνάδελφοι στην υπόλοιπη Ήπειρο αλλά και όσοι φορείς δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, “κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να παρέχουμε στους επισκέπτες μας τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες και υπηρεσίες. Ευελπιστούμε αυτή η διάκριση να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας, διότι οι ευχαριστημένοι επισκέπτες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές ενός τόπου”.

Στα ίδια βραβεία η χώρα μας κατάφερε να βρεθεί στην δεκάδα αναφορικά με τις διακρίσεις που κέρδισαν τα καταλύματα της, με 54.473 βραβεία. Ως ο τύπος καταλύματος με τις περισσότερες βραβεύσεις παγκοσμίως, αναδείχθηκαν τα διαμερίσματα στην πρώτη θέση για έκτη συνεχή χρονιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, οι εξοχικές κατοικίες κέρδισαν τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τα ξενοδοχεία στην τρίτη.

Όσον αφορά τις χώρες που τα σπίτια, διαμερίσματα κ.α. βρήκαν πρώτες, η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή.

Στα βραβεία Traveler Review Award 2023, διακρίνονται και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με την Ελλάδα να κατακτά τη δεύτερη θέση, κάτω από την Ισπανία. Δεύτερη θέση για τη χώρα μας και στις εταιρείες ταξί που εξυπηρετούν αεροδρόμια, σε σύνολο 7 παρόχων που αντιπροσωπεύουν 1.196 οδηγούς.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία προκύπτουν από πάνω από 240 εκατομμύριά επαληθευμένες κριτικές πελατών της Booking.com

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα