Χαρίκλεια Απαλαγάκη: Η προσωρινή αντικαταστάτρια του Μ. Σάλλα στην Πειραιώς

Χαρίκλεια Απαλαγάκη: Η προσωρινή αντικαταστάτρια του Μ. Σάλλα στην Πειραιώς
Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς σε υποκατάστημα στην Φαρκαδόνα Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Ποια είναι η Χαρίκλεια Απαλαγάκη που παίρνει τη σκυτάλη στον όμιλο Πειραιώς μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σάλλα

Μετά την αποχώρηση Μιχάλη Σάλλα από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ανέλαβε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να καλύψει τη θέση, εφόσον ο επί 25ετία επικεφαλής της είναι πλέον Επίτιμος Πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς.

Προσωρινά καθήκοντα προέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς λοιπόν αναμένεται να αναλάβει η σημερινή νομικός σύμβουλος της Τράπεζας, κυρία Χαρίκλεια Απαλαγάκη.  Η κυρία Απαλαγάκη συνεργάζεται στενά με τη διοίκηση της Τράπεζας από το 2001 και έχει εμπειρία στον χώρο ( παλαιό στέλεχος της ΕΤΒΑ). Είναι ήδη μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Πειραιώς.

 

Ποια είναι η κα. Απαλαγάκη που αναλαμβάνη στη θέση του κ. Σάλλα

Η κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη είναι Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς το 2001. Παρείχε τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK μεταξύ 2002 και 2003, υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2006 μέχρι και το Νοέμβριο του 2013, οπότε έγινε Εκτελεστικό Μέλος (Εντεταλμένη Νομική Σύμβουλος με αρμοδιότητα τη διοικητική και νομική εποπτεία των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου).

Η κα Απαλαγάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ανόβερου της Γερμανίας και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Από το 2005 είναι καθηγήτρια στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου, του ΑΠΘ, μέλος της Νομικής Επιτροπής αυτού, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, γνωρίζει γερμανικά και αγγλικά και μετέχει σε επιστημονικές ενώσεις και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές εσωτερικού και εξωτερικού.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 1984. Η επιστημονική της συμβολή στη θεωρία του Αστικού Δικονομικού Δικαίου συνίσταται σε 4 μονογραφίες, 2 διδακτικά συγγράμματα και πολυάριθμες μελέτες, ελληνικές και ξενόγλωσσες, συμμετοχές και παρεμβάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα