Χαρίτσης: Οι επιτυχίες μας επιβεβαιώνονται από τα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη

ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης
ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης SOOC

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων

Την επιβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη, του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, των επιτυχιών της Ελλάδας, της διπλής πανευρωπαϊκής πρωτιάς στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Σχεδίου Γιούνκερ, επισημαίνει μέσω Twitter, o Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την σημερινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος εξήρε τις υψηλές επιδόσεις της χώρας μας στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τονίζοντας ότι η «Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων (ΕΣΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Σχεδίου Γιούνκερ)».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!» σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα - το οποίο φέρει και το όνομά μου - και το οποίο βρίσκει τόσο μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η χώρα μας «μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «αυτό αποδεικνύει πως όταν η Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, όντως δεσμεύεται, τηρεί τις υποσχέσεις της. Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 2,47 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 9,2 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ε.Ε. στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΤΣΕ, ενώ ακολουθούν η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

ADVERTISING

SHARE: