Χατζηδάκης: Η επίσκεψη στην Κίνα δεν ήταν μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων

Χατζηδάκης: Η επίσκεψη στην Κίνα δεν ήταν μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τρίτη 23 Απριλίου 2013. Αντικείμενο της συνεδρίασης η αξιολόγηση των δομών των πέντε υπουργείων που έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για το σύνολο της κεντρικής διοίκησης. Οι δομές των υπουργείων μειώνονται από 30 έως 50%. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου

«Η επίσκεψη στην Κίνα δεν ήταν μία επίσκεψη δημοσίων σχέσεων. Έγινε, λοιπόν, σήμερα μια σύσκεψη για την παρακολούθηση των όσων δρομολογήθηκαν». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι μας όχι απλά και μόνο να μείνουμε σε όσα συμφωνήθηκαν ή σε όσα αφέθηκαν να εννοούνται ως προοπτική, αλλά να προχωρήσουμε στην πράξη. Και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι από τη δική μας πλευρά τον ενδιαφέρει με οργανωμένο τρόπο να προχωρήσουμε και να υπάρχει συνέχεια. Η Κίνα είναι μια πολύ μεγάλη χώρα πληθυσμιακά και οικονομικά και δεν μπορεί να αγνοηθεί από τη δική μας πλευρά. Ακόμα περισσότερο, διότι είμαστε στα πλάνα της Κίνας με επενδύσεις στο εξωτερικό και επειδή ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, αποτιμώντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Για το συγκεκριμένο ενδιαφέρον των Κινέζων και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε πως «είναι θετικό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση (του «Ελ. Βενιζέλος») υπάρχει ενδιαφέρον, όπως και στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις.

Για το αεροδρόμιο, ανέφερε, πρέπει πρώτα να λήξει η συζήτηση με τους Γερμανούς και αυτό είναι θέμα του ΤΑΙΠΕΔ. Στα τρένα που υπάρχει μόνο η Κομισιόν για να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα, ελπίζουμε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου. Για τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουμε ξεκινήσει ήδη από το Μάρτιο-αρχές Απριλίου και εντός του Ιουνίου τελειώνει η πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν και Κινέζοι, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα