Χουλιαράκης: 3 ή 4 δισ. ευρώ στις τράπεζες από την χαλάρωση των capital controls

Χουλιαράκης: 3 ή 4 δισ. ευρώ στις τράπεζες από την χαλάρωση των capital controls
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Νέες αιχμές για Γκαλμπρέιθ. "Δεν συμμετείχαμε σε καμία συζήτηση για το Plan b" ξεκαθάρισε

Την εισροή τουλάχιστον 3 ή 4 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες χάρη στην απόφαση της ΕΚΤ για νέο κύμα χαλάρωσης των capital controls αναμένει η κυβέρνηση όπως ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η ΕΚΤ ενέκρινε το επόμενο μεγάλο κύμα χαλάρωσης των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές. Ένα από τα μέτρα που ενέκρινε ήταν ότι το φρέσκο χρήμα εξαιρείται από τους περιορισμούς. Προσδοκία μας λοιπόν είναι ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα τονωθεί με μερικά δις ευρώ νέου χρήματος» είπε και τόνισε ότι μια «συντηρητική εκτίμηση» προβλέπει εισροή 3 ή 4 δις ευρώ νέου χρήματος με σημαντικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία.

Δεν συμμετείχαμε σε καμία συζήτηση για Plan Β. Οι συνέπειες θα ήταν τραγικές

Απαντώντας εντωμεταξύ σε σχόλια βουλευτών της ΝΔ ο κ. Χουλιαράκης επανήλθε στο θέμα των ισχυρισμών του συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, Κ. Γκαλμπρέιθ. Ο κ. Χουλιαράκης επανέλαβε ότι όσο ο ίδιος ήταν επικεφαλής της οικονομικής διαπραγμάτευσης και ο κ. Τσακαλώτος της πολιτικής ο κ. Γκαλμπρέιθ δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή. «Εμείς δεν συμμετείχαμε σε καμία συζήτηση γύρω από το Plan B» είπε. Σημείωσε, μάλιστα ότι οι συνέπιες από ενδεχόμενη αποχώρηση από το κοινό νόμισμα θα ήταν «πραγματικά τραγικές». «Εδώ διαφωνώ με τον Β. Μεϊμαράκη. Δεν υπήρχε καν λόγος να δούμε το Plan B» σημείωσε και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ούδεποτε αμφισβήτησε τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα