ΔΕΠΑ Υποδομών: Άνοιξε ο φάκελος των δεσμευτικών προσφορών

ΔΕΠΑ Υποδομών: Άνοιξε ο φάκελος των δεσμευτικών προσφορών
ΔΕΠΑ Eurokinissi

Το δεύτερο και τελευταίο βήμα που έχει να κάνει το Ταμείο σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, κατά πάσα πιθανότητα αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο βήμα για την αποκάλυψη του τιμήματος που πρόσφεραν οι δύο φιναλίστ του διαγωνισμού πώλησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ήδη έχει ανοίξει τον φάκελο Α’ από τους συνολικά δύο που υπέβαλαν για τη διεκδίκηση της δημόσιας επιχείρησης οι δύο μονομάχοι EP INVESTMENT ADVISORS και ITALGAS SpA.

Ο φάκελος Α’ περιλαμβάνει νομιμοποιητικά έγγραφα που συνοδεύουν το φάκελο Β’, ο οποίος περιέχει τις οικονομικές προτάσεις των δύο υποψήφιων επενδυτών. Όπως αναφέρουν πηγές το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των νομιμοποιητικών εγγράφων και αν κι εφόσον απαιτηθεί να ζητηθούν διευκρινιστικά στοιχεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το δεύτερο και τελευταίο βήμα που έχει να κάνει το Ταμείο σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Οι εκτιμήσεις θέλουν αυτό να συμβαίνει κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του μήνα με αρχές του Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται να απαιτηθεί και βελτιωτική προσφορά.

Πάντως μετά την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου ακολουθεί μία όχι και τόσο σύντομη διοικητική διαδικασία που θα εκτυλιχθεί μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Θα απαιτηθεί η πιστοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, ως Διαχειριστή, από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Ευρ. Επιτροπής και φυσικά και από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όλα δείχνουν, σύμφωνα με πηγές, ότι το κλείσιμο της οικονομικής συναλλαγής αναμένεται λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα