Διαπραγμάτευση για να μην κοπούν τα οικογενειακά επιδόματα

Διαπραγμάτευση για να μην κοπούν τα οικογενειακά επιδόματα
Συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών για τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016. Στη φωτό η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κλειδί θα αποτελέσει η αποσαφήνιση του ποσού που εξοικονομείται από την ανασκόπηση δαπανών που έχει ολοκληρώσει το υπουργείο οικονομικών

Σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστεί η συζήτηση για το θέμα της αναμόρφωσης των κοινωνικών επιδομάτων με στόχο να μην υπάρξουν περικοπές.

Κλειδί θα αποτελέσει η αποσαφήνιση του ποσού που εξοικονομείται από την ανασκόπηση δαπανών ( spending review) που έχει ολοκληρώσει το υπουργείο οικονομικών.

Κατά την συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης με κ. Θεανώς Φωτίου με τους θεσμούς οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ήταν αντίθετοι με το να χρηματοδοτηθούν οι περικοπές που προβλέπονται στα επιδόματα από το πρόγραμμα από το αποτέλεσμα του spending review.

Ωστόσο τόνισαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα ακριβώς κονδύλια εξοικονομούνται από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου εργασίας τόνιζε μετά την συνάντηση «όσα περισσότερα πάρουμε από τις περικοπές δαπανών τόσο το καλύτερο. Πρέπει να βρούμε όσα περισσότερα μπορούμε για το παιδί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα