Διαπραγμάτευση νύχτα-μέρα για να φτάσουμε σε συμφωνία

Margaritis Schinas at the podium
Margaritis Schinas at the podium EU/EC/LIEVEN CREEMERS

"Ορατή στον ορίζοντα" η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μ. Σχοινά. Εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις. Καμία επιβεβαίωση για το λεγόμενο "Σχέδιο Γιούνκερ"

Συνεχίζονται οι εργασίες και οι επαφές των εκπροσώπων των θεσμών και των ελληνικών αρχών, προκειμένου να βρεθεί συνολική συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναμένεται συμφωνία με τις ελληνικές αρχές περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε πως η δήλωση Γιούνκερ βασίζεται στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς.

«Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», προσέθεσε στη συνέχεια ο Μ. Σχοινάς, εξηγώντας, ωστόσο, ότι το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Επανέλαβε ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και προσέθεσε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, επί τη βάσει της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης».

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το σχέδιο για συμφωνία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διέρρευσε χθες στα ΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Γιούνκερ βλέπει συμφωνία στα τέλη του μήνα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ

Διάσωση με κάθε κόστος: Η ΕΚΤ στηρίζει την Ελλάδα ακόμη κι αν χρεοκοπήσει

ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα αλλάζουν οι τιμές. Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε

Τι χάνει και τι κερδίζει η Ελλάδα με τη φερόμενη ως συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν

SHARE: