Διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου "βλέπουν" οι FT

ΕΚΤ
ΕΚΤ AP

Η διατήρηση του QE θα μπορούσε να καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων αλλά και να περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ στο μέλλον, σύμφωνα με το δημοσίευμα

«Τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο μέλλον», εκτιμούν οι Financial Times ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των ιθυνόντων της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Όπως τονιζει η εφημερίδα, η ΕΚΤ χρησιμοποίησε τις πολύ καλές αποδόσεις της ευρωζώνης πέρυσι προκειμένου να αποσύρει την παροχή κινήτρων (ποσοτική χαλάρωση) δίχως να προκαλέσει αναστάτωση στις χρηματαγορές και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ποσοτική χαλάρωση θα αποσυρόταν πλήρως.

Ωστόσο,-τονίζουν οι FT -εν όψει της σημερινής συνάντησης της Ε.Κ.Τ. θα πρέπει να μελετηθεί αν τα πιο απογοητευτικά στοιχεία του 2018 θα τους αναγκάσουν να επανεκτιμήσουν τους υπολογισμούς τους. Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της Ε.Κ.Τ. στο μέλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς Ντε Γκίντος

SHARE: