Διευρύνεται η πιστοποίηση ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων

rooms to let sign in the greek islands with the background photographed intentionally fuzzy out of focus
rooms to let sign in the greek islands with the background photographed intentionally fuzzy out of focus RJ LERICH

Η Eurocert συνεχίζει δυναμικά τους ελέγχους κατάταξης καταλυμάτων σε κατηγορίες "αστεριών" και "κλειδιών"

του Δημήτρη Μπαλή

Όσο ανεβαίνει επίπεδο ο ελληνικός τουρισμός, όσον αφορά την επισκεψιμότητα με τα ρεκόρ που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, τόσο πρέπει να ανεβαίνει επίπεδο η παροχή υπηρεσιών.

Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, σύμφωνα με τις έρευνες βελτιώνονται συνεχώς και πλέον ελάχιστα είναι αυτά που έχουν ένα και δύο «αστέρια» ή αντίστοιχα «κλειδιά» πιστοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι πληθαίνουν τα 4 αστέρων και 5 αστέρων, ενώ αναβαθμίζονται τα 3 αστέρων και των αντίστοιχων κατηγοριών σε κλειδιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντείνονται οι ρυθμοί της EUROCERT και οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να πιστοποιηθεί η κατηγορία κατάταξης των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.) σε αστέρια και κλειδιά αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την διαδικασία της πιστοποίησης της κατάταξης, το σύνολο των Ξενοδοχείων και των Ε.Ε.Δ.Δ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πιστοποίηση έως το τέλος του τρέχοντος έτους (31-12-2017).

Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, κατόπιν ελέγχων από τους επιθεωρητές της EUROCERT, εκδόθηκαν τα πιστοποιητικά 22 καταλυμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το ξενοδοχείο The Met Hotel (Ξενοδοχεία Χανδρή) στη Θεσσαλονίκη καθώς και το Princess of Mykonos στη Μύκονο. Επιπλέον στο τελευταίο αυτό διάστημα, από την EUROCERT έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί: το ξενοδοχείο - συγκρότημα κατοικιών Vathi Hotel στην ανατολική Μάνη, το Anemi Hotel στη Φολέγανδρο, το Glaros Beach Hotel στη Χερσόνησο Κρήτης, το Golden Sun στη Ζάκυνθο, το ξενοδοχείο Όνειρο στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, καθώς και το ξενοδοχείο Σκαμνός στον Παρνασσό.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, η εταιρεία πιστοποιεί σε κλάδους όπως: δομικά προϊόντα, βιομηχανία, τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα, τουρισμό, ενέργεια και ναυτιλία.

Είναι από τους πρώτους φορείς που διαπιστεύτηκαν από το ΕΣΥΔ για την σύνταξη της Τεχνικής Έκθεσης που απαιτείται για την έκδοση του Πιστοποιητικού Κατάταξης Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ είναι ο μοναδικός φορέας πιστοποίησης ο οποίος διαπιστεύθηκε για τους ελέγχους κατάταξης και στις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping).

Επιπλέον, η EUROCERT είναι ο πρώτος Φορέας Πιστοποίησης που εξουσιοδοτήθηκε από το Ξ.Ε.Ε για την διενέργεια των αρχικών και επιβεβαιωτικών ελέγχων για την χορήγηση και διατήρηση του σήματος «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο αποτελεί προσπάθεια ανάδειξης του γαστρονομικού πλούτου της χώρας.

SHARE: