Δημόσιο: Άντλησε 812,5 ευρώ από την έκδοση εντόκου γραμματίου

Δημόσιο: Άντλησε 812,5 ευρώ από την έκδοση εντόκου γραμματίου
Υπουργείο Οικονομικών Eurokinissi

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Το ποσό των 812,5 εκ ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο μέσα από την έκδοση εντόκου γραμματίου 52 εβδομάδων που δημοπράτησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ.

Η δημοπρασία έγινε με στόχο της άντληση 625 εκ ευρώ. Το επιτόκιο για την σημερινή έκδοση ήταν μηδενικό έναντι επιτοκίου 0,25% που είχε διαμορφώσει η αντίστοιχη έκδοση εντόκου γραματείου που διατέθηκε στις 10 Ιουνίου όταν το ελληνικό δημόσιο ζητούσε από τις αγορές το ποσό τους 1 δις ευρώ. Κατά την σημερινή δημοπρασία υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1.633 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,61 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση του συγκεκριμένου τίτλου δεκτές θα γίνουν οι προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στις 12μ.μ.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα