Δημοσιονομικά, τράπεζες, αποκρατικοποιήσεις στο μενού της πρώτης συνάντησης κυβέρνησης - θεσμών

ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση της Τρόικας με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτο) και Γιώργο Σταθάκη  στο ξενοδοχείο Χίλτον.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση της Τρόικας με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτο) και Γιώργο Σταθάκη στο ξενοδοχείο Χίλτον.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Δεν ετέθη θέμα νέων προαπαιτούμενων από τους δανειστές - Μειώνεται ο στόχος για το πλεόνασμα του 2018 στο 3,5% - Στην ΤτΕ οι ξένοι τεχνοκράτες αυτή την ώρα - Ανακεφαλαιοποίηση και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο

Δεν ετέθη θέμα νέων προαπαιτούμενων από τους δανειστές, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης που είχαν με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη.

Όπως επισημαίνει ανώτατη κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά το πέρας της μαραθώνιας συνάντησης (διήρκησε έξι ολόκληρες ώρες), οι επικεφαλής των δανειστών δεν ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στη λήψη νέων προαπαιτούμενων μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της εξάωρης συνάντησης, ελληνική πλευρά και δανειστές εστίασαν στα πιο καυτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως τα δημοσιονομικά, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αλλά και την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό σκέλος, φαίνεται πως μειώνεται από 3,8% στο 3,5% του ΑΕΠ ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 και αναζητούνται οι τρόποι για την επίτευξή του.

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αυτή θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ελληνική πλευρά και δανειστές συζήτησαν και για τον ρόλο του νέου ταμείου των αποκρατικοποιήσεων, με στόχο, μέσω της λειτουργίας του, και το χρέος να μειώνεται και η ανάπτυξη να ενισχύεται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ελληνικής κυβέρνησης συζητήθηκαν και οργανωτικής φύσεως θέματα, όπως για παράδειγμα το πως θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο οι συναντήσεις, αλλά και το πως θα αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προβλήματα ανακύπτουν, χωρίς να λιμνάζουν.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο με μεγαλύτερη ένταση.

Αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των θεσμών μεταβαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να συναντηθούν με τον διοικητή Γ. Στουρνάρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δανειστών με τον Γ. Στουρνάρα θα βρεθούν το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαρωτικές αλλαγές στα φορολογικά μέτρα ζητούν με το καλημέρα οι δανειστές

SHARE: