Διπλή υποβάθμιση και για την Ιταλία

Διπλή υποβάθμιση και για την Ιταλία

Συνεχή χτυπήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η Standard and Poor's φέρεται να υποβάθμισε και την Ιταλία

Μετά τη Γαλλία που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες βρίσκεται στη λίστα υποβαθμίσεων της Standard & Poor’s, ακολουθεί και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οίκος αξιολόγησης φέρεται να υποβάθμισε κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Η αξιολόγηση του οίκου για την Ιταλία έπεσε πέραν του αναμενόμενου, σε ΒΒΒ+. Προς τον παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε για τη Γαλλία, ωστόσο και μόνο οι πληροφορίες προκάλεσαν τρόμο στις αγορές, με τον πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί να συγκαλεί έκτακτο “μίνι” υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του υπουργού Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν και της υπουργού Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές.

Ποιες χώρες αντέχουν ακόμα

Εξάλλου, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αποφάσισε να διατηρήσει στην ανώτατη βαθμίδα (τρία Α) την πιστοληπτική ικανότητα της Φινλανδίας, που θα παραμείνει έτσι μία από τις ελάχιστες χώρες της ευρωζώνης σε αυτό το επίπεδο, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή.

“Η Φινλανδία διατηρεί το τριπλό Α, όπως και η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο”, σε αντίθεση με τη Γαλλία που θα το χάσει, είπε η πηγή αυτή. Ακόμη πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με την Αυστρία, την άλλη χώρα το αξιόχρεο της οποίας αξιολογείται με τρία Α, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα