Απάτη υπαλλήλων ΕΦΚΑ Βόλου: ‘Μοίρασαν’ 80.000 ευρώ σε μη δικαιούχους

Απάτη υπαλλήλων ΕΦΚΑ Βόλου: ‘Μοίρασαν’ 80.000 ευρώ σε μη δικαιούχους
Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Νέο κρούσμα διαφθοράς εντοπίστηκε από το τμήμα "εσωτερικών υποθέσεων" του ταμείου

Ογδόντα χιλιάδες ευρώ «μοίρασαν» σε μη δικαιούχους του ΕΦΚΑ, υπάλληλοι του υποκαταστήματος του Βόλου, οι οποίοι εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα του τμήματος «εσωτερικών υποθέσεων» του ταμείου.

Έτσι, μετά από το κρούσμα διαφθοράς που διαπιστώθηκε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Πάτρα πριν από 10 ημέρες, αυτή τη φορά το κλιμάκιο επιθεωρητών του οργανισμού διαπίστωσε νέο κρούσμα διαφθοράς στον Βόλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ το κλιμάκιο των επιθεωρητών του πραγματοποιεί έλεγχο στο υποκατάστημα Βόλου και περνάει από «ψιλό κόσκινο» τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης  σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ   και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων και συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του νέου φορέα επισημαίνει ότι «Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη  λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για  πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία  θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας  τους ελέγχους,  στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα