Εκκίνηση της τέταρτης αξιολόγησης με αποκρατικοποιήσεις

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Με αντικείμενο τα θέματα του τομέα της ενέργειας αρχίζουν αύριο στις 15.00 οι επαφές της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και οι αποκρατικοποιήσεις θα απασχολήσουν την; αυριανή πρώτη ημέρα στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης μαζί βέβαια με μια συνολική ανασκόπηση και το προγραμματισμό των συναντήσεων του πρώτου γύρου που θα κρατήσουν ως την Πέμπτη.

Η πρώτη συνάντηση αύριο στις 3 το μεσημέρι με επίκεντρο τη ΔΕΗ θα αφορά τόσο στην πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων όσο και στη ρύθμιση των χρεών ύψους 2,4 δις ευρώ των ιδιωτών προς τη ΔΕΗ. Θα συζητηθούν επίσης η αλλαγή του πλαισίου για τις δημοπρασίες ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας και η απελευθέρωση του φυσικού αερίου.

Αργότερα το απόγευμα θα γίνει συζήτηση για την πλήρη λειτουργία της ΕΕΣΥΠ (του λεγόμενου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων) αλλά και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που έχει βάλει για φέτος τον φιλόδοξο στόχο για έσοδα ύψους 2,8 δις ευρώ.

Η βασική συνάντηση όμως θα γίνει με τον σκληρό πυρήνα του οικονομικού επιτελείου όπου θα γίνει ο προγραμματισμός όλων των συναντήσεων για όλα τα θέματα που θα εξεταστούν στο πρώτο κύκλο της τέταρτης αξιολόγησης.

Κατά τη συνάντηση θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση για το κλείσιμο του 2017 και τις προοπτικές του 2018 και θα εξεταστούν θέματα όπως η υλοποίηση του ασφαλιστικού οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η πορεία εσόδων και δαπανών το πρώτο δίμηνο του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσακαλώτος: Θέλουμε ανάκαμψη με την κοινωνία σύμμαχο

Η αναβάθμιση έριξε τα ελληνικά επιτόκια

Η Μoody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία και ψηφίζει 'καθαρή έξοδο'

ADVERTISING

SHARE: