Εκτός του νέου προγράμματος το ΔΝΤ. Χρειάζεται χρόνος και συμφωνία Αθήνας – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εκτός του νέου προγράμματος το ΔΝΤ. Χρειάζεται χρόνος και συμφωνία Αθήνας – Ευρωπαϊκής Ένωσης
Demonstration by members of ANTARSYA calling for Greece's exit from the eurozone, on June 28, 2015 / , , , 28 , 2015 Sooc

Αξιωματούχος του ΔΝΤ δηλώνει ότι ο θεσμός δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν υπάρξει συμφωνία Αθήνας - ΕΕ για μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας πριν η Αθήνα αποδεχθεί ένα συνεκτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και πριν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού στην Ουάσινγκτον μιλώντας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

“Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει παρά μόνον όταν εκπληρωθούν οι όροι αυτοί”, είπε ο αξιωματούχος και εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί πριν περάσουν μήνες.

“Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος”, ώστε να γίνει το απαραίτητο προπαρασκευαστικό έργο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η εφημερίδα Financial Times αποκάλυψε το σχετικό έγγραφο από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας, το ΔΝΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκπόνησης του νέου προγράμματος, γεγονός που επιβεβαιώνεται και απο την έλευση στην Αθήνα της εκπροσώπου του Ντ. Βεσκουλέσκου, όμως όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, δεν μπορεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της χώρας.

Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις συζητήσεις προκειμένου το νέο πρόγραμμα που θα καταρτιστεί να είναι συνεπές προς τις αρχές του Ταμείου.

Το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο στάδιο εφόσον όμως η Ελλάδα αποφασίσει σε ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, και κυρίως οι εταίροι στην ευρωζώνη αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα