Ενιαία είσπραξη φόρων και εισφορών από ΑΑΔΕ

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου)
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Την επιτάχυνση της μεταφοράς είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών της ΑΑΔΕ αποφάσισαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στόχο την προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης, στο υπουργείο Οικονομικών

Η επιτάχυνση της μεταφοράς είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στην ΑΑΔΕ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά την σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα με στόχο την προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης.

Ανώτερος αξιωματούχος τόνισε, ότι στη σημερινή συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για τις απονομές συντάξεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν οφειλές μόνο στο δημόσιο (δηλαδή σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία,) και τους ελευθέρους επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να ενταχθούν στο εξωδικαστικό μηχανισμό, η ίδια πηγή εκτίμηση εκτίμησε ότι το νέο καθεστώς θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Τούτο διότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των συνολικών χρεών των επιχειρήσεων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο Γιώργος Πιτσιλής και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

SHARE: