Ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων COVID και διεκδίκηση αποζημιώσεων – Οι προθεσμίες

Ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων COVID και διεκδίκηση αποζημιώσεων – Οι προθεσμίες
Eurokinissi

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις COVID προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για “κουρέματα” ενοικίων που έγιναν πέρυσι.

Με απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.. Γιώργου Πιτσιλή άνοιξε η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή των σχετικών στοιχείων ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσουν οι πολίτες τα ηλεκτρονικά τους μισθωτήρια (Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας), προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις που μπλοκάρουν τις αποζημιώσεις αλλά και να δηλωθούν λήξεις συμβολαίων έτσι ώστε να μην θεωρηθούν ενεργά και υπάρξει κίνδυνος φορολόγησης.

Έτσι από χτες η πλατφόρμα δέχεται αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από εκμισθωτές ακινήτων που είχαν μείωση μισθωμάτων -κατά 40%- τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου (και μέχρι τις 19 Απριλίου) θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την Απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί όπως τα περίπτερα τα κυλικεία, outlet να υποβάλλουν τη “Δήλωση Covid” και τη “Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας” ώστε να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα αναφέρει η Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ και εξειδικεύει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)

  1. Αναβιώνει η προθεσμία για να δηλωθούν μέχρι 12 Απριλίου 2021, τα ληγμένα παλαιά μισθωτήρια μέχρι την 12η Ιουνίου 2020
  2. Από 16 Μαρτίου μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 γίνονται διορθώσεις πάνω σε ειδοποιήσεις για λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις COVID Μαρτίου έως Δεκεμβρίου 2020
  3. Από 12 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατλά 40%) μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».
  4. Από 12 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου 2021 μπορούν οι δικαιούχοι του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων υποβάλλουν τη «Δήλωση Covid» και τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και Ιανουάριο 2021
  5. Από την 12η Μαρτίου μέχρι και την 29η Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά υποβάλλουν τις ως άνω δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021 .».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα