Επιχειρήσεις: Αναβολές για ΦΠΑ και ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές

Επιχειρήσεις: Αναβολές για ΦΠΑ και ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές

Οι δύο υπουργικές αποφάσεις προβλέπουν παράταση στην προθεσμία καταβολής της δόσης Νοεμβρίου 2020 και σημαντικές διευκολύνσεις στις οφειλές.

Την αναβολή της δόσης Νοεμβρίου ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και της δόσης του ΦΠΑ για τον τρέχοντα μήνα στο τέλος Απριλίου του 2021 για πληττόμενες επιχειρήσεις προβλέπουν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν αργά χθες τοβράδυ σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα η πρώτη απόφαση προβλέπει ότι παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δόσης Νοεμβρίου 2020 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για το τέλος της ρύθμισης που εξυπηρετούν. Δηλαδή η δόση που δεν πληρώθηκε θα προστεθεί ως τελευταία στο αριθμό των δόσεων μέχρι και την ολοκλήρωση της ρύθμισης. Η διευκόλυνση αυτή γίνεται για τις επιχειρήσεις οι οποίες:

Έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20-03-2020 οποίος εντάσσεται στις πληττόμενες επιχειρήσεις, ή ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20-03-2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, τα οποία είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20-03-2020 και

Επίσης θα πρέπει η λειτουργία τους να έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής κατά την έναρξη του δεύτερου Lockdown για την οικονομία.

Σε ότι αφορά την δόση του ΦΠΑ Νοεμβρίου που λήγουν ή έληξαν από 01-11-2020 μέχρι και 30-11-2020 για τις επιχειρήσεις η καταβολή της παρατείνονται μέχρι και την 30-04-2021. Δηλαδή η δόση ΦΠΑ για τον τρέχοντα μήνα εξομοιώνεται με την αναβαλλόμενες φορολογικές οφειλές για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου και μάλλον θα ενταχθεί στην ρύθμιση των 12 άτοκων ή 24 δόσεων με επιτόκιο 2,5%.

Η διευκόλυνση αυτή παρέχεται στις επιχειρήσεις οι οποίες είναι πληττόμενες και ειδικότερα: Έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20-03-2020 από τους αναγραφόμενους στον πίνακα των ΚΑΔ με τις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις, ή ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20-03-2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, τα οποία είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20-03-2020.

Παράλληλα θα πρέπει και η λειτουργία τους να έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, σύμφωνα με τους αναγραφόμενους ΚΑΔ στο συνημμένο πίνακα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version