Επιμένει ο Σόιμπλε για χρέος και ποσοτική χαλάρωση

Επιμένει ο Σόιμπλε για χρέος και ποσοτική χαλάρωση
Extraordinary Eurogroup in Brussels, with extensive discussions for an agreement on the Greek programme, in Brussels. on Feb. 16, 2015 / Eurogroup , 16 , 2015 The Council of the European Unio

Επανέρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Κάλεσμα στην ΕΚΤ για να σταματήσει σταδιακά την επεκτατική νομισματική πολιτική της

Δεν υποχωρεί ο Σόιμπλε, στο θέμα του ελληνικού χρέους και με συνεχείς δηλώσεις, επαναφέρει στη δημοσιότητα τη σταθερή θέση της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε και πάλι ότι “το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα”.

Παράλληλα, συνεχίζει να καλεί την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αρχίσει να αντιστρέφει σταδιακά την επεκτατική νομισματική πολιτική της, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα προτιμούσα αν αυτό άρχιζε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε. «Η έξοδος από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας για πιθανές αντιδράσεις σοκ σε τέτοια μέτρα.

Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα πασχίζει να κλείσει τη β’ αξιολόγηση και να προλάβει το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα