Επιστολή Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ για τα Panama Papers

Επιστολή Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ για τα Panama Papers

Στην ατζέντα του ECOFIN στις 22 Απριλίου οι αποκαλύψεις των Ρanama Ρapers. Tι αναφέρεται σε επιστολή του Ντάισελμπλουμ προς τον Γιούνκερ

Ο πρόεδρος του Eurogroup και προεδρεύων στο ECOFIN, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία ζητά μία επισκόπηση των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει έως σήμερα η Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

“Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των αποκαλούμενων Panama Papers έχουν τροφοδοτήσει τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και το ξέπλυμα χρήματος. Κράτη μέλη έχουν ανακοινώσει διαφορετικά μέτρα ως απάντηση σε αυτή την αποκάλυψη πληροφοριών. Αναμένονται ενέργειες από τις φορολογικές Αρχές και τα εποπτικά σώματα σε πολλά κράτη-μέλη, αλλά και άμεσες ενέργειες σε επίπεδο πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια του άτυπου Ecofin στις 22 Απριλίου είναι πρόθεσή μου να βάλω το θέμα στην ατζέντα της συζήτησης. Γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο αν η Κομισιόν μπορούσε να μας παρέχει μια πολιτική αντιμετώπισης, μια αναφορά των πρωτοβουλιών σας στη μάχη κατά του ξεπλύματος χρήματος, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής”‘, αναφέρει στην επιστολή του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα