Επιστρεπτέα 5: Στις 2 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για συμπληρωματικές αιτήσεις

Επιστρεπτέα 5: Στις 2 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για συμπληρωματικές αιτήσεις
Κλειστή επιχείρηση εστίασης Eurokinissi

Όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα μπορούν να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης.

Στις 2 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να καταθέσουν αιτήσεις όσοι δεν υπέβαλαν τα σχετικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 όπως είπε μιλώντας στο Ρ/Σ Real Fm το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Επίσης την ίδια μέρα θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών την περίοδο 1.11.2019-29.2.2020 ή 1.8.2020-31.10.2020 και ανήκουν στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν αρχικά δυνατότητα ένταξης στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής λόγω του χαμηλού τζίρου που εμφάνιζαν κατά την πρώτη περίοδο της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους.

Σημειώνεται ότι το Υπ. Οικονομικών είχε ανακοινώσει την Τετάρτη την πρόθεσή του να διευρύνει τους δικαιούχους της ενίσχυσης, παρέχοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτόν τον κύκλο του χρηματοδοτικού εργαλείου Προκαταβολής.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας για τον προϋπολογισμό είπε ότι «οι εκτιμήσεις που κάνουμε σήμερα δε διαφοροποιούν αυτό που έχουμε προβλέψει. Το 2021 θα είναι καλύτερη αλλά δε θα καλυφθούν οι απώλειες του 2020. Θα είναι σταδιακή και θα πάρει μεγάλο κομμάτι το 2022. Η ΕΚΤ εκτιμά ότι θα γίνει το τέλος του 2022. Εμείς εκτιμούμε ότι θα γίνει νωρίτερα.»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα