Επιτέλους συμφωνία με Gazprom για το φυσικό αέριο. Πέφτουν οι τιμές

Επιτέλους συμφωνία με Gazprom για το φυσικό αέριο. Πέφτουν οι τιμές
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο και στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι, προκειμένου να δουν ότι οι σταθμοί του φυσικού αερίου δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν με μηχανισμούς ασφαλείας.Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν οι μονάδες μέτρησης και συμπίεσης, ποια τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η διέλευση του αγωγού και πόσο ακίνδυνη για το περιβάλλον είναι η διαδικασία. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Έρχεται μείωση τιμών στο φυσικό αέριο, καθώς τελικά υπήρξε συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom. Αναδρομική η ισχύ. Ποιοι και πόσο ωφελούνται

Συμφωνία για μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom κατά 15% ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το ΥΠΕΚΑ.

Η νέα τιμή θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2013. Η συμφωνία περιλαμβάνει περιλαμβάνει το σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου (βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές).

Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, χωρίς τελικά να χρειαστεί η προσφυγή στη διαιτησία, κάτι που είχε εξεταστεί ως ενδεχόμενο.

Η νέα σύμβαση, αναμένεται να υπογραφεί ως τα μέσα Μαρτίου. Θα προηγηθεί έγκριση της συμφωνίας από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις τιμολογίων στους λογαριασμούς του Απριλίου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εκπτώσεις θα μετακυλιστούν στο ακέραιο προς τους πελάτες των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα