Επιτροπή αγώνα για Ελληνικό: Μεγάλη βιασύνη από τους θεσμούς

Επιτροπή αγώνα για Ελληνικό: Μεγάλη βιασύνη από τους θεσμούς

Απαράδεκτη και καταστροφική χαρακτηρίζει τη σύμβαση για το Ελληνικό, η Επιτροπή αγώνα. Τι καταγγέλλει

“Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι άμεσα στις επόμενες μέρες ή ώρες,  η Κυβέρνηση θα καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια στην ολομέλεια για ψήφιση της  κύρωση της  σύμβασης  για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού.

Με αυτή την μεγάλη βιασύνη από τους «θεσμούς» – τρόικα και την κυβέρνηση για άλλη μια φορά, θέλουν  να κυρώσουν στη Βουλή την καθόλα απαράδεκτη και καταστροφική για την κοινωνία μας, την οικονομία και το περιβάλλον σύμβαση για το Ελληνικό μεταξύ της  Lamda Development Α.Ε και  του ΤΑΙΠΕΔ”, αναφέρει η Επιτροπή αγώνα για το Ελληνικό, η οποία παραθέτει σχετικά κείμενα και “επισημαίνει ότι με αυτή την fast track διαδικασία να ξεπουληθεί το Ελληνικό:

· παραβιάζονται 4 Διεθνείς Συνθήκες (ΣΛΕΕ, του Άρχους, της Φλωρεντίας και της Βαρκελώνης) και 3 Οδηγίες.

·  κατ’ ελάχιστο σύμφωνα με την Οδηγία 2001/42 όφειλαν να εκπονήσουν Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), να διεξάγουν διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό και να υπάρξει συνεκτίμηση της περιβαλλοντικής μελέτης και των αποτελεσμάτων των διαβουλεύσεων.

· Εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει είναι και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα και Νότης Μαριάς.

·  Δεν έχει εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο των 60 ημερών για αίτηση αναίρεσης  αυτών που έχουν προσφύγει, προς την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Μεταξύ αυτών είναι ο Μανώλης Γλέζος και ο Νίκος Χουντής”.

Τα κείμενα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα