Έρχονται φθηνότερα δάνεια μετά τη μείωση των επιτοκίων

Έρχονται φθηνότερα δάνεια μετά τη μείωση των επιτοκίων

Φθηνότερα δάνεια από τις τράπεζες, μετά τη μείωση των επιτοκίων. Έως και μισή ποσοστιαία μονάδα κάτω

Ελκυστικότεροι είναι οι όροι δανεισμού επιχειρηματιών και καταναλωτών από τις τράπεζες μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο του ευρώ στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η σκυτάλη της μείωσης των επιτοκίων περνά πλέον στις τράπεζες καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ρίξουν το κόστος στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα στις επόμενες ημέρες -ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας- οι τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν μειώσεις σε όλο το εύρος των επιχειρηματικών τους δανείων, είτε πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης είτε και για επενδύσεις, αλλά και στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, τα επιτόκια των οποίων καθορίζουν οι ίδιες.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά 0,25% το βασικό επιτόκιο του ευρώ την προηγούμενη Πέμπτη, ρίχνοντάς το στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,25% και δίνοντας «ανάσα» σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά.

Έτσι, πέρα από τις «αυτόματες» μειώσεις στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο που εξαρτάται από την ΕΚΤ, ωφελημένοι θα είναι τελικά πολύ περισσότεροι.

Ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα πιέζουν τις τράπεζες ώστε να μετακυλήσουν το συντομότερο δυνατό τη μείωση στο βασικό επιτόκιο χορηγήσεών τους, με βάση το οποίο υπολογίζονται τα επιτόκια για κεφάλαιο κίνησης αλλά και επενδύσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τραπεζίτες, δεν αποκλείεται η μείωση να είναι ακόμη μεγαλύτερη, φτάνοντας ακόμη και το 0,5%, προκειμένου να διευκολυνθούν επιπλέον οι επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, μειώσεις από 0,25% έως και 1% αναμένεται να κάνουν οι τράπεζες και στα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων αλλά και των πιστωτικών καρτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο 0,25% μείωσε το επιτόκιο η ΕΚΤ

SHARE:

24Media Network