Κερδοσκόποι στο Χρηματιστήριο

Κερδοσκόποι στο Χρηματιστήριο

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει η υπόθεση κερδοσκοπίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της πρότασης συγχώνευσης της ΕΤΕ στην Alpha Bank. Δημοσιεύματα για πάρτι κερδοσκόπων την περίοδο των εμπιστευτικών συζητήσεων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, κάποιοι κερδοσκόπησαν στο Χρηματιστήριο με αφορμή τις συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Alpha.

Με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελάκος διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις μετοχές των δύο τραπεζών.

Για το ίδιο θέμα έχει διατάξει έρευνα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσδιορίζοντας το επίμαχο διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου, οπότε και έγινε η προσέγγιση της Εθνικής στην Alpha, με εμπιστευτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι τιμές των μετοχών της Alpha παρουσίασαν αύξηση 33% ενώ της Εθνικής 18%.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει εντολή να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτό της “αξιοποίησης πληροφοριών”.

Το αδίκημα μετατρέπεται σε κακούργημα εάν από τη διάπραξή του προκύπτει όφελος των δραστών πάνω από 100.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα