Αχτσιόγλου: Χωρίς άλλη καθυστέρηση οδηγίες και στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

Αχτσιόγλου: Χωρίς άλλη καθυστέρηση οδηγίες και στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η Εφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εργασία ο κορονοϊός.

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων στήριξης της εργασίας, λόγω των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε τοποθέτησή της στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Όπως ανέφερε, δεν χωρούν πολιτικοί ανταγωνισμοί, χρειάζεται διάλογος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλει «ώστε να υπάρχει πιο αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δέσμη 6 μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και «δεν έχουν ληφθεί υπόψη από την κυβέρνηση και κυρίως δεν έχουμε ακούσει κάτι από την πλευρά της που να αφορά την εργασία».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «οπωσδήποτε χρειάζεται αναθεώρηση του προϋπολογισμού και πρόσθετα χρήματα για τη στήριξη της εργασίας», σχολιάζοντας πως «τα 15 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει το υπουργείο Υγείας είναι προφανώς αστείο ποσό». «Υπάρχουν επιχειρήσεις που μειώνεται δραματικά ο τζίρος τους, που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ή δεν δουλεύουν λόγω των περιορισμών», επισήμανε συμπλήρωσε πως «χρειάζονται σαφείς κανόνες από την πλευρά της πολιτείας και χρήματα».

«Πρέπει να είναι σαφές ότι οι αποδοχές των εργαζομένων δεν χάνονται. Έχουμε αναρρωτικές άδειες, άδειες εφόσον υπάρχει κρούσμα στην οικογένεια και στο σπίτι ή όταν κλείνει η επιχείρηση. Οι αποδοχές πρέπει να καταβάλλονται κανονικά, να γίνει σαφές αυτό από το υπουργείο Εργασίας», υπογράμμισε.

Επιπλέον, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα ζητήματα των ημερομισθίων, των αποδοχών και των αδειών πρέπει να διευκρινιστούν και να τεθούν σαφείς κανόνες «ότι δεν μπορεί με την επίκληση της αναστάτωσης να έχουμε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας». Ακόμη, ανέφερε πως χρειάζεται να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις που κλείνουν ή μειώνεται πολύ ο τζίρος τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, για να μην έχουμε κύμα απολύσεων. «Να προστατευθούν ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα εποχικά επαγγέλματα, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις θεάματος. Να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων», τόνισε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα