Άδειασμα Ρουπακιώτη σε Μανιτάκη για τους συμβασιούχους

Άδειασμα Ρουπακιώτη σε Μανιτάκη για τους συμβασιούχους
Συνάντηση γνωριμίας του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη με δημοσιογράφους, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Πόλεμος Μανιτάκη - Ρουπακιώτη για τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να συνυπογράψει το νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους συμβασιούχους

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Αυτό καθώς, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν προτίθεται να συνυπογράψει τη ρύθμιση του συναδέλφου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόσφατη διάταξη (20.3.2013) του υπουργού Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε από την Βουλή (άρθρο 64 Ν. 4139/2013) και προβλέπει ότι “σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση”.

Παράλληλα, καταργούνται και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους.

Όπως είναι για μη έγγραφη απόλυση (αλλά προφορική) εργαζομένου, για απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις απολύσεως εργαζομένων δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επί της ουσίας, δηλαδή, για τις περιπτώσεις εκείνες που η καταγγελία της σύμβασης είναι καταχρηστική.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι το θέμα θα έχει διευθετηθεί μέχρι το βράδυ και ότι πρόκειται για προσχέδιο ρύθμισης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα