Αγωνία για 15.000 συμβασιούχους ΟΤΑ

Αγωνία για 15.000 συμβασιούχους ΟΤΑ

To Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να εκδώσει την τελική του απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, για τις παρατάσεις στις συμβάσεις 15.000 ανθρώπων

Τέλος στις παρατάσεις στις συμβάσεις των συμβασιούχων για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποκλείεται να βάλει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται η τελική του απόφαση επί του ζητήματος.

Το ανώτατο δικαστήριο στην επίμαχη διάσκεψη είχε τη θέση κατά πλειοψηφία πως είναι αντισυνταγματικές οι επίμαχες παρατάσεις. Μεταξύ άλλων, στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση υποστηρίχθηκε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά τις ανανεώσεις – παρατάσεις, αλλά και πως δεν επιτρέπονται ούτε οι μονιμοποιήσεις των εν λόγω υπαλλήλων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρόκειται για την τελειωτική κρίση του δικαστηρίου, καθώς πρόκειται για απλή διάσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να εκδώσει την τελική του απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, καθορίζοντας έτσι την τύχη περίπου 15.000 συμβασιούχους των ΟΤΑ.

Το ενδεχόμενο να κριθούν οι παρατάσεις παράνομες και αντίθετες στις διατάξεις του Συντάγματος, μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο του ενδιαφερόμενους που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση υπό το συγκεκριμένο καθεστώς.

Στη διάσκεψη του Α’ Κλιμακίου της Ολομέλειας του Ελεγκτικού συζητήθηκε πως οι αποδοχές που έχουν λάβει οι συμβασιούχοι κατά το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους πρέπει να επιστραφούν αλλά και να μην καταβληθούν νέα ποσά, αφού τα εντάλματα πληρωμών δεν μπορούν να εγκριθούν. Παράλληλα, αναφέρθηκε, οπως είναι ήδη γνωστό ότι οι επίμαχες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα