Από ΕΡΤ πειθαρχικά ΕΑΒ και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου θα προέλθουν οι 4000 απολύσεις του 2013

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών -Εφαρμοστικός νόμος// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ).
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών -Εφαρμοστικός νόμος// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ). EUROKINISSI

Δοαβάστε τι δήλωσε ο υπουργός Διοκητικής Μεταρρύμθισης για τις 11.000 απολύσεις του 2014

Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM».

Επίσης, για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των ΝΠΙΔ. «Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται», τόνισε ο υπουργός.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναφερόμενος στη διαδημοτική κινητικότητα είπε ότι δόθηκε αυτή η δυνατότητα στους δήμους, ώστε να μετακινηθούν υπάλληλοι από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους όπου υπάρχουν κενά.

Για τη συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον ΟΟΣΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί μία σύνθετη άσκηση, που έχει ως στόχο τον εντοπισμό διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις και πως οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα απαλλάξουν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία από περιττά διοικητικά βάρη.

SHARE: