Απογευματινό ωράριο στο Δημόσιο

Απογευματινό ωράριο στο Δημόσιο
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Οκτώ υπηρεσίες του Δημοσίου θα λειτουργούν δύο απογεύματα την εβδομάδα. Οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα και θα εφαρμοστούν τον Οκτώβριο. Δείτε ποιες υπηρεσίες θα λειτουργούν δύο απογεύματα την εβδομάδα

Οκτώ υπηρεσίες του Δημοσίου θα αποκτήσουν και απογευματινή βάρδια, ενώ θα ισχύει το οκτάωρο στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα.

Δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργούν από τον Οκτώβριο δύο απογεύματα την εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα και Τετάρτη μέχρι τις 20.00.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι που θα απασχολούνται στις υπηρεσίες που θα έχουν απογευματινή λειτουργία (από τις 12.30 έως τις 20.00) να έχουν μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα την Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθεί ως κίνητρο συμμετοχής των υπαλλήλων στις απογευματινές υπηρεσίες το μειωμένο ωράριο 6,5 ωρών στα πρότυπα των ΚΕΠ που λειτουργούν απογεύματα και διαθέτουν δύο βάρδιες (8.00-14.00 και 14.00-20.00).

Επίσης, κίνητρο ενδεχομένως να αποτελέσει ένα ποσό που θα αποδίδεται ως πριμ παραγωγικότητας. Η απογευματινή λειτουργία δεν πρόκειται να είναι καθολική, αλλά θα αφορά συγκεκριμένα τμήματα και περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, θα οριστικοποιηθεί μετά το Πάσχα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η επαναφορά του οκτάωρου, που έρχεται να αντικαταστήσει το καθεστώς των 37,5 ωρών εργασίας που καθιερώθηκε στο Δημόσιο το Μάιο του 1981, έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι υπηρεσίες που θα λειτουργούν και απόγευμα

Πολεοδομίες

Ληξιαρχεία

Οικονομικές υπηρεσίες ΟΤΑ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Εφορίες

Ασφαλιστικά Ταμεία

Γραφεία μεταναστών

ΚΕΠ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα