Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται από σήμερα όσοι μπήκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται από σήμερα όσοι μπήκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης Eurokinissi

Από το βράδυ της Παρασκευής θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 251,668 εκ. ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους.

Από απόψε το βράδυ της Παρασκευής θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 251,668 εκ. ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους, βάσει όσων ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων. Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Επίσης, 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Τέλος, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα