Εργασία και το απόγευμα

Εργασία και το απόγευμα
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PRISMA

Σε αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα, αλλά και στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών με μεγάλη απήχηση στο κοινό ακόμα και τις βραδινές ώρες οδηγείται ο δημόσιος τομέας. Τον επόμενο Οκτώβριο η βραδινή λειτουργία. Προτάσεις και για το ενιαίο μισθολόγιο. Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ

Σε αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα, αλλά και στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών με μεγάλη απήχηση στο κοινό ακόμα και τις βραδινές ώρες, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση.

Την ανακοίνωση των προτάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών έκανε ο αρμόδιος υπουργός σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει αύξηση από 37,5 σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για διακεκομμένο ωράριο, αλλά συνεχές».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

«Καλώ τους δημοσίους υπαλλήλους να συμβάλλουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα