Efood: Οι διανομείς διαδηλώνουν ξανά 

Efood: Οι διανομείς διαδηλώνουν ξανά 
Νέα μοτοπορεία των διανομέων NEWS 24/7

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι διανομείς δικύκλων σήμερα, πραγματοποιώντας νέα μοτοπορεία διαμαρτυρίας. Μετά την υποχώρηση της efood χθες, ζητούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων γιορτάζοντας παράλληλα τη νίκη τους.

Να μην ακυρώσουν την απεργία των διανομέων που είχαν προγραμματίσει από την Τετάρτη για σήμερα αποφάσισαν το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομενων Οδηγών Δικύκλου, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της efood, με την πορεία των εργαζομένων να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία υπό την πίεση της μαζικής κινητοποίησης της περασμένης Τετάρτης, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι διανομείς πραγματοποίησαν στάση εργασίας και πορεία προς τα γραφεία της εταιρείας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι θα μετατρέψει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, προσλαμβάνοντας έτσι 2.016 και αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναδιαμόρφωση τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους διανομείς.

Οι εξελίξεις έφεραν ικανοποίηση στις τάξεις των διανομέων, οι διεκδικήσεις των οποίων έτυχαν τις προηγούμενες ημέρες μαζικής υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο, ενώ μέχρι και συνάδελφοι τους από την Τουρκία εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης των διεκδικήσεων τους.

Αποφασίστηκε ωστόσο πως παρά την ανακοίνωση της εταιρείας για ικανοποίηση του βασικότερου αιτήματος τους, η σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τους θα γίνει κανονικά με διττό στόχο. Αφενός να εξασφαλίσουν την τήρηση των δεσμεύσεων της εταιρείας και την διεκδίκηση να ικανοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματά τους και αφετέρου να γιορτάσουν την νίκη τους μετά την μαζική συμμετοχή που υπήρξε για πρώτη φορά σε ανάλογη κινητοποίηση του κλάδου τους.

Στα αιτήματα των διανομέων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει την Τρίτη, περιλαμβάνονται τα εξής: Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας, να σταματήσει η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους και να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version