Empowered: Η ψηφιακή εργαλειοθήκη της επόμενης μέρας για τους επαγγελματίες που δεν θέλουν να μείνουν στο χθες

Empowered: Η ψηφιακή εργαλειοθήκη της επόμενης μέρας για τους επαγγελματίες που δεν θέλουν να μείνουν στο χθες

Μία πλατφόρμα για όσους θέλουν να κάνουν σήμερα δικές τους τις δεξιότητες του αύριο και να προετοιμαστούν σωστά για τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Βρισκόμαστε στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης στον χώρο της εργασίας, η οποία, αν και γίνεται γοργά, ίσως και “βίαια” από τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, καθιστά ξεκάθαρο πως η προσαρμογή, λόγω και των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, είναι επιτακτική.

Νέα ψηφιακά εργαλεία, τηλεργασία, τηλεδιασκέψεις, καινοτομίες στις υπηρεσίες και τις συναλλαγές, έχουν δημιουργήσει ένα άγνωστο και κάπως “θολό” για πολλούς εργασιακό πεδίο, σε μία ήδη απαιτητική περίοδο στην αγορά, όπου ο ανταγωνισμός, οι ευκαιρίες, μαζί και οι νέες τεχνολογίας στην εργασία ακολουθούν τις “επιταγές” της τελευταίες διετίας.

Το νέο πλαίσιο φέρνει κάθε εργαζόμενο, πολλώ δε εκείνον που κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και θέλει να θέσει γερά θεμέλια στην εκκίνηση της καριέρας του, αντιμέτωπο με μία πρόκληση, την οποία, αν αξιοποιήσει σωστά, μπορεί να μετατρέψει σε ευκαιρία. Οι ψηφιακές αλλαγές επιτάσσουν ευελιξία, προσαρμογή και μάλιστα άμεση σε νέες δεξιότητες, τις οποίες καλείται να γνωρίσει, να “χτίσει” και κυρίως να χρησιμοποιήσει, αν θέλει να ξεχωρίσει στον τομέα της απασχόλησής του.

Καλείται, λοιπόν, να εκπαιδευτεί, να μάθει, ίσως κι από την αρχή, να εξοπλιστεί με τα νέα “skills” της ψηφιακής εποχής για να είναι έτοιμος και με επαρκή γνώση ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και περισσότερες απαιτήσεις της αγοράς. Να μάθει να εξελίσσεται σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία και τεχνολογία, να προσαρμόζεται στις αλλαγές, να έχει όλα τα αναγκαία εφόδια για να διεκδικήσει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον και να αξιοποιήσει κάθε επιχειρηματική ευκαιρία που θα παρουσιαστεί.

Empowered: Ένας “σύμμαχος” για κάθε επαγγελματία

Κάθε εργαζόμενο, λοιπόν, που δεν θέλει να μείνει στο χθες, που επιδιώκει να ακολουθήσει τους γοργούς ρυθμούς των τεχνολογικών εξελίξεων και να προετοιμαστεί για κάθε πρόκληση ή καινοτομία του αύριο, μπορεί να έχει τον δικό του σύμμαχο, τον δικό του “συνοδοιπόρο” στην επαγγελματική του πορεία.

Το πρόγραμμα “Empowered” είναι μία ψηφιακή εργαλειοθήκη, η οποία δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να δώσει σε κάθε επαγγελματία τη δυνατότητα να καλλιεργήσει, να βελτιώσει ή ακόμη και να γνωρίσει τις δεξιότητές του, ώστε στη συνέχεια να τις κεφαλαιοποιήσει στη σταδιοδρομία του και να έχει μία ισχυρή θέση στον κλάδο του.

Μία πλατφόρμα διαθέσιμη για όλους, με έμφαση στο upskilling και reskilling του σύγχρονου ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας, μέσα από ήπιες και τεχνικές δεξιότητες που μπορούν να οδηγήσουν στην άμεση και ουσιαστική πρόσληψη της πληροφορίας, ώστε αυτή να προσδώσει υπεραξία στον εργασιακό χώρο.

Εστιάζει κυρίως στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και των επαγγελματιών του κλάδου HoReCa, αλλά και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, όπου μέσα από live και recorded σεμινάρια, δημιουργεί περιεχόμενο που ανταποκρίνεται και υποστηρίζει τις ανάγκες κάθε ομάδας.

Παράλληλα, προσφέρει στους συμμετέχοντας δυνατότητες καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη τη αγοράς που συμμετέχουν ως μέντορες καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης και διεκδίκησης ανοιχτών θέσεων εργασίας.


Με δωρεάν digital sessions, δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να διεκδικήσουν υποτροφίες, career management sessions και επιπλέον ευκαιρίες εξέλιξης, με τη συμβολή συνεργατών από διακεκριμένες εταιρείες, φορείς και οργανισμούς. Επίσης, με τα επιμορφωτικά learning journeys, προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν επιπλέον επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες για την ενδυνάμωσή τους, γύρω από τους τομείς της καφεστίασης και της φιλοξενίας, της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της ενίσχυσης κυρίαρχων soft skills.

Πολυδιάστατη γνώση που κάνει κάθε πρόκληση ευκαιρία

Με την πρώτη περιήγηση στην “Empowered”, καταλαβαίνει κανείς ότι μέσα στην πλατφόρμα μπορεί να βρει απάντηση, λύση και γνώση για κάθε κάθε πρόκληση ή δυσκολία στο σύγχρονο περιβάλλον της απασχόλησης. Να έρθει σε επαφή με νέες πληροφορίες, νέα εργαλεία που θα επιταχύνουν την προσαρμογή και την εξέλιξή του και θα τον παγιώσουν και θα τον στείλουν γρήγορα στον “αφρό” της επαγγελματικής καταξίωσης.

Μέσα από τρεις διαφορετικές κατηγορίες και μία ευρεία γκάμα θεματικών, κάθε νέος και μη εργαζόμενος, θα διδαχτεί από έμπειρους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να του μεταλαμπαδεύσουν τα “μυστικά” του εκάστοτε επαγγέλματος, να του συστήσουν το “know how”, να τους προσφέρουν ένα επαρκές γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα του.

Με τρόπο διαδραστικό, που προτάσσει την αλληλεπίδραση, με ομιλίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις που μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει κάθε εργαζόμενος, αφού γίνονται διαδικτυακά.

Youth Empowered

Στην εν λόγω κατηγορία, ο εργαζόμενος μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει με ποικίλα σεμινάρια που βοηθούν στην εξειδίκευση και την επιμόρφωση. Sessions που αφορούν στην προσέλκυση των υποψηφίων στη νέα εποχή, στην ανάπτυξη soft skills και interview skills, στη διαχείριση εργασιακού άγχους στην επαφή με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Θα διδαχτεί ποιες είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος στην αγορά εργασίας και θα μάθει πώς να τις αναπτύσσει μέσα από τις ομιλίες έμπειρων επαγγελματιών του κάθε κλάδου.

HoReCa Empowered

Η ενότητα που σου μαθαίνει τα πάντα γύρω από τον κλάδο του HoReCa, με έμφαση φυσικά στην εξέλιξη των δεξιοτήτων σου. Δεξιότητες για ένα επαγγελματικό προφίλ στην εστίαση και τον τουρισμό
,
ώστε να κάνεις
την πρόκληση ευκαιρία και δυνατότητα, να αναπτύξεις sales skills, να γνωρίσεις τις τεχνικές του e-commerce, να γίνεις κι εσύ ο “Barista του 21ου αιώνα”, να μάθεις την τέχνη του καφέ, να ξεχωρίζεις στις συνεντεύξεις που θα δίνεις, να απογειώσεις τις υπηρεσίες ενός τουριστικού γραφείου και να αποτελέσεις τη νέα γενιά των επαγγελματιών του Τουρισμού.

Όλα τα παραπάνω μέσα από ψηφιακά σεμινάρια, αλλά και με μία σειρά από “e-learning journeys” που θα σε συντροφεύσουν και θα σε κατευθύνουν στον κλάδο HoReCa, μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από αυτόν. Το ψηφιακό μάρκετινγκ, οι δεξιότητες “κλειδιά” στον τομέα, το management και πολλές ακόμη κατευθύνσεις για να επιλέξεις και να διδαχτείς.

Women Empowered – Έμφαση στη γυναίκα του σήμερα

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ενότητα “Women Empowered”, η οποία εστιάζει στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αφιερώνοντας μία ξεχωριστή ενότητα σε όσα μπορεί να μάθει κάθε γυναίκα για να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στον τομέα που επιθυμεί.

Να σπάσει κάθε στερεοτυπικό κατάλοιπο του παρελθόντος, να “σπάσει το ταβάνι” το δικό της αλλά και της αγοράς, όπως λέγεται και το σχετικό “Break Your Ceiling” σεμινάριο, με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση της κάθε συμμετέχουσας, ώστε να μάθει να σπάει τους φόβους της και να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή της αλλά και στην επαγγελματική της καριέρα.

Να χτίσει το προσωπικό της Brand, να αποκτήσει επιχειρηματική διορατικότητα, να αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες, να χτίσει τη γνώση της στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Μηχανική Μάθηση, να μάθει το παιχνίδι της σωστής διαπραγμάτευση και να δικτυωθεί σωστά στην αγορά εργασίας.

Το βλέμμα “καρφωμένο” στο μέλλον

Αν μη τι άλλο, η ψηφιακή αυτή εργαλειοθήκη αποτελεί μία καινοτομία από αυτές που χρειάζεται κάθε εργαζόμενος, αλλά και το νέο παραγωγικό μοντέλο όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία.

Μία πλατφόρμα που λειτουργεί ως πλοηγός για κάθε εργαζόμενο, αλλά και ως πρότυπο για αντίστοιχες τέτοιες πρωτοβουλίες που θα προετοιμάζουν το σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό. Μία ενέργεια με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον της εργασίας, η οποία φέρει την υπογραφή της “Coca-Cola Τρία Έψιλον” που την υλοποίησε, ενώνοντας τις δυνάμεις της με έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς.

Κοινός τους σκοπός; Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύσεις και workshops, να προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης και ενδυνάμωσης κάθε επαγγελματία που οραματίζεται ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα