Έως τις 15 Νοεμβρίου οι πρώτες λίστες εφέδρων

Έως τις 15 Νοεμβρίου οι πρώτες λίστες εφέδρων

Περίπου 20.000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι δημοσίων φορέων αναμένεται να δουν την έξοδο από 1η Δεκεμβρίου. Περίπου 4.000 υπάλληλοι σε υποχρεωτική σύνταξη έως τα τέλη Νοεμβρίου

Έως τις 15 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμες οι λίστες με τους 20.000 μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας.

Όπως αναφέρει το “Έθνος”, έως τα τέλη Νοεμβρίου θα βγουν υποχρεωτικά στην σύνταξη, 4.000 υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα χρόνια υπηρεσίας και είχαν αιτηθεί να παραμείνουν στις θέσεις τους για τρία χρόνια.

Ως το τέλος του 2011 θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζόμενοι από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να “χτυπήσει” το δεύτερο κύμα της εφεδρείας, με δραστικό “ψαλίδι” 30% σε όλες τις οργανικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμά της η “Ελευθεροτυπία”, στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μία στις τρεις υπηρεσίες να καταργηθεί, πράγμα που σημαίνει, ότι αφού συνολικά υπολογίζονται σε 30.000, αναμένεται να κοπούν περίπου 10.000 υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημόσιο αναμένεται να περιοριστεί κατά το ένα τρίτο, γεγονός που θα σημάνει δεύτερο κύμα εφεδρείας για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε μονάδες που θα καταργηθούν ή θα συμπτυχθούν με άλλες και μετακινήσεις υπαλλήλων από μία υπηρεσία σε άλλη, με βάση τη λογική του πλεονάζοντος προσωπικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα