Μισθούς Κίνας στην Ελλάδα θέλει η τρόικα

Μισθούς Κίνας στην Ελλάδα θέλει η τρόικα
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΤΡΟΙΚΑ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΟΟΥΛ ΤΟΜΣΕΝ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Να καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζητά η τρόικα. Στόχος να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Σε αμηχανία η κυβέρνηση

Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τελευταίο οχυρό των εργαζομένων, φαίνεται να μπαίνει στο στόχαστρο της τρόικας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματούχοι έθεσαν το θέμα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ζητώντας την κατάργησή της.

Μάλιστα, πρότειναν να αντικατασταθεί με ένα είδος συμφωνίας, ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο, που όλοι μπορούν να φανταστούν πού θα οδηγήσει τις αποδοχές.

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου σε περίοδο ύφεσης, σημειώνοντας ότι η μείωση μισθών θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι πριν απαντήσει, θα πρέπει να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Η τρόικα πρότεινε η κατάργηση να γίνει σταδιακά και αν δεν προχωρήσει να έρθει στη Βουλή σχετικός νόμος για τη μείωση των μισθών, χωρίς τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν ακόμη να μην υπογραφεί καμία επέκταση κλαδικών συμβάσεων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο υπουργός Εργασίας συμφώνησε μόνο στο θέμα των Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας και στη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα, από Ενώσεις Προσώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα