Εθελοντική μερική απασχόληση στο δημόσιο

Εθελοντική μερική απασχόληση στο δημόσιο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΚΤΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ (NEWSPHONE HELLAS-1110). ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ NEWSPHONE HELLAS EUROKINISSI

Εργασιακή εφεδρεία, αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ, μερική απασχόληση, δυνατότητα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ενιαίο μισθολόγιο στην ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, που θα την καταστήσουν από μέρος της κρίσης σε εργαλείο για την επίλυσή της, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης  Ρέππας.

Αναφερόμενος στο νέο εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε:

*Τη θεσμοθέτηση της εργασιακής εφεδρείας με καταβολή μέρους του μισθού για την υποστήριξη εργαζομένων προβληματικών οργανισμών, προκειμένου να μεταβούν ομαλά είτε σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου είτε στον ιδιωτικό τομέα.

*Την αξιολόγηση των προϊσταμένων με προσωπική συνέντευξη και εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.

*Την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης σε εθελοντική βάση.

*Τη θεσμοθέτηση μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών με κανόνες ελέγχου και ασυμβίβαστα, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα.

*Την άρση των ανισοτήτων, μέσω του ενιαίου μισθολογίου, στις αποδοχές υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. Υποστήριξε την παροχή κινήτρων για τους δημοσίους υπαλλήλους με σκοπό να “ανταμείβονται για ό,τι αξίζουν” και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συνδεθούν οι αποδοχές με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του προσωπικού.

Προανήγγειλε επίσης την αξιολόγηση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, της αποδοτικότητας οργανικών μονάδων στη βάση στόχων που θα προσδιοριστούν.

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας επιτελικού κράτους, χωρίς σύγχυση αρμοδιοτήτων και επάλληλες αρμοδιότητες.

Προανήγγειλε τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται φορέας -σε επίπεδο υφυπουργείου- για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με στόχο να αναπτυχθούν συγκεκριμένες δράσεις, για να καλύψει η Ελλάδα το ψηφιακό χάσμα που τη χωρίζει με την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα