Έτσι θα γίνει η επαναφορά των Σχολικών Φυλάκων στους Δήμους. Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Έτσι θα γίνει η επαναφορά των Σχολικών Φυλάκων στους Δήμους. Η διαδικασία και οι προθεσμίες
Ένταση το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013, έξω από το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης όπου συγκεντρώθηκαν σχολικοί φύλακες και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και δημιουργήθηκε ένταση. Νωρίτερα, περίπου στις 6.30 το πρωί, έγινε επιχείρηση κατάληψης του υπουργείου από 9 άτομα, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στο υπουργείο και έφτασαν στον τρίτο όροφο, ενώ άλλοι έφτασαν μέχρι και την ταράτσα. Με επέμβαση των ΜΑΤ, οι εννέα σχολικοί φύλακες απομακρύνθηκαν από το κτίριο του υπουργείου και προσήχθησαν. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την επανασύσταση των θέσεων των Σχολικών Φυλάκων, που καταργήθηκαν με νόμο του 2013

Ως γνωστό, την 11η Μαΐου 2015 δημοσιεύτηκε ο ν. 4325/2015 (Α΄47) “Εκδηµοκρατισµός της ∆ιοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική ∆ιακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Με τις διατάξεις του άρθρου 18 του νόµου αυτού, επανασυστήνεται η ειδικότητα καθώς και οι θέσεις των Σχολικών Φυλάκων που καταργήθηκαν δυνάμει του άρθρου 80 του ν.4172/2013.

Προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο που θα σταλεί σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο.

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr:

Η «ακτινογραφία» του ελληνικού Δημοσίου: Πώς κατανέμονται οι υπάλληλοι ανά υπουργείο – Νέα «συρρίκνωση» προσωπικού

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις (ημερομηνίες)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα