Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε στην δουλειά για να δουλέψουμε;

Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε στην δουλειά για να δουλέψουμε;

Γιατί να μετακινηθεί κάποιος για να εργαστεί, μήπως είναι καλύτερα να δουλεύει από το περιβάλλον του;

Γιατί να μετακινηθεί κάποιος για να εργαστεί; Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, αυτή η ερώτηση θα ακουγόταν παράλογη όμως όχι πια. Σύμφωνα με τον Mark Dixon, CEO της REGUS, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής λύσεων εργασίας στον κόσμο, υπάρχουν σοβαροί λόγοι που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του κάθε manager όσον αφορά την εργασία από απόσταση.

Επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός οικολόγος για να ενοχληθείς από τα χιλιόμετρα μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων με τις εξατμίσεις τους να εκπέμπουν καυσαέρια.

Σε πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, η καθημερινή μετακίνηση προς και από τη δουλειά εξακολουθεί να παραμένει γεγονός, με τους αυτοκινητοδρόμους μπλοκαρισμένους από την κίνηση κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες αιχμής. Σε αρκετές πόλεις ανά τον κόσμο, η αύξηση της ευέλικτης εργασίας έχει καταφέρει να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες των μετακινήσεων με αποτέλεσμα, αντί για μποτιλιαρίσματα πρωί και απόγευμα, η κίνηση να έχει «απλωθεί» σε περισσότερες ώρες της ημέρας.

Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε στην δουλειά για να δουλέψουμε;

Καλύτερη απόδοση στην εργασία

Παρ’ όλα αυτά η μείωση των μετακινήσεων παραμένει χαμηλή, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να παραμένουν παγιδευμένοι σε μια ρουτίνα εργασίας και μετακίνησης, η οποία τους «τρώει» πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Η μείωση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο στο περιβάλλον, αλλά έχει μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Πρόσφατα η Regus διεξήγαγε μια έρευνα ανάμεσα σε περισσότερες από 11.000 επιχειρήσεις, η οποία έδειξε ότι σχεδόν 1 στους 5 συμμετέχοντες σκέφτονταν να αφήσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της απόστασης του γραφείου από το σπίτι τους.

Όταν το ταξίδι προς τη δουλειά παίρνει πάνω από μία ώρα, η δυσαρέσκεια αυξάνεται, με την έρευνά μας να δείχνει ότι σε όλο τον κόσμο, το 39% των συμμετεχόντων οι οποίοι είχαν να διανύσουν καθημερινά τέτοιες μεγάλες αποστάσεις, μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια, είχαν σκεφτεί σοβαρά να παραιτηθούν από την εργασία τους. Είναι ενδιαφέρον ότι, πολλοί από αυτούς τους συμμετέχοντες δήλωσαν επίσης ότι πραγματικά απολάμβαναν τη δουλειά τους. Αποτελεί πραγματική ειρωνεία, να διαπιστώνουμε ότι τόσο πολλά άτομα είναι έτοιμα να παραιτηθούν από τη δουλειά που αγαπούν, εξαιτίας των μετακινήσεων που, σε πολλές περιπτώσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Η Κατερίνα Μάνου- Γενική Διευθύντρια της Regus για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που στην Regus έχουμε κάνει άλματα σε σχέση με την μείωση των μετακινήσεων του προσωπικού μας. Πολλοί υπάλληλοί μας έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους χώρους εργασίας που βρίσκονται πιο κοντά τους, για να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις, να εργαστούν ευέλικτα και πιο αποδοτικά και να γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.»

Λίγα λόγια για την REGUS

Η Regus είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με πελάτες που περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, ιδιώτες και εταιρίες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων.

Το δίκτυό της περιλαμβάνει 2.600 τοποθεσίες σε 106 χώρες, ενώ διαθέτει 13,1 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα απο τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου, παρέχοντας κατάλληλο, άνετο, υψηλής ποιότητας και πλήρως εξοπλισμένο εργασιακό χώρο σε ανθρώπους, για να εργασθούν είτε για μερικά λεπτά ή για μερικά χρόνια. Εταιρείες, όπως η Google, η Toshiba και η GlaxoSmithKline την επιλέγουν για να εργάζονται ευέλικτα και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους ακόμα πιο επιτυχημένες καθώς αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το κλειδί για την ευέλικτη εργασία είναι η ευκολία και γι αυτό και η Regus είναι προσβάσιμη οπουδήποτε τα 2,1 εκατομμύρια μέλη μας χρειάζονται υποστήριξη - σε  αστικά κέντρα, προάστια, εμπορικά κέντρα και σημεία λιανικής πώλησης, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρατήρια καυσίμων σε αυτοκινητόδρομους, πανεπιστήμια, ακόμα και κοινοτικά κέντρα.

Με τις επωνυμίες Regus, Regus Express, Signature Group, Open Office, Spaces και Kora μέσα στον όμιλό μας, υπάρχει πάντα ένα διαθέσιμο προϊόν για κάθε επιχειρηματική ανάγκη, από παραδοσιακά γραφεία μέχρι μοντέρνα σχεδιασμένους χώρους εργασίας όπου προάγεται η δημιουργική σκέψη και συνεργασία.

Η Regus ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1989, έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr   ή www.regus.com

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1 και 5 όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83), στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα.

SHARE:

24Media Network