Κατρούγκαλος: Απόλυτη προτεραιότητα η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

O υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς  θα παραχωρήσουν Κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και της αναπληρώτριαςε υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με θέμα "Σχέσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού",  την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. Στη συνέντευξη απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
O υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς θα παραχωρήσουν Κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και της αναπληρώτριαςε υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με θέμα "Σχέσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού", την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. Στη συνέντευξη απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης

Απόλυτη προτεραιότητα είναι για την ελληνική κυβέρνηση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι πρακτικές ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων, όταν δεν συνδέονται με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην απορρύθμιση που προωθήθηκε στην Ελλάδα με τα προηγούμενα Μνημόνια εν μέσω λιτότητας. Ανέφερε ως παράδειγμα παρόμοιων πρακτικών τη μείωση από το πρώτο μνημόνιο των κατώτατων μισθών για τους νέους κατά 32% έναντι μείωσης 22% του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ, η οποία οδήγησε στην εκτόξευση της ανεργίας των νέων.

Στη συζήτηση που αφορούσε στις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού και στην Ατζέντα για Δεξιότητες για την Ευρώπη, ο υπουργός Εργασίας,

αναφέρθηκε κυρίως στον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, των κοινωνικών εταίρων, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων. Στόχος του μηχανισμού είναι η βέλτιστη αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης ειδικοτήτων και ο σχεδιασμός των νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επαγγελματικής, στη βάση των εκροών του μηχανισμού.

SHARE: