Λάδι στη φωτιά οι δηλώσεις Μόσιαλου

Λάδι στη φωτιά οι δηλώσεις Μόσιαλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΚΤΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ (NEWSPHONE HELLAS-1110). ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ NEWSPHONE HELLAS EUROKINISSI

Αντιδρά στα περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν λευκή απεργία η ΑΔΕΔΥ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε την πόρτα της εξόδου για όσους υπαλλήλους επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόμισθοι

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου περί “εξόδου” από το Δημόσιο όσων υπαλλήλων επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόμισθοι προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από το κράτος και τόνισε ότι δεν μπορούν να είναι ανεκτά ανάλογα φαινόμενα από τους δημοσίους υπαλλήλους, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί τέτοιου είδους εργασιακές συμπεριφορές.

“Όσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος”, σημείωσε.

Με αφορμή τη συζήτηση περί “λευκής απεργίας” από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ΔΟΥ, ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε πως “είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός επειδή μειώθηκε ένα επίδομα”.

“Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Όσοι κάνουν λευκή απεργία δεν έχουν θέση, κατά τη γνώμη μου, στον δημόσιο τομέα. Είναι σαφέστατο το μήνυμα”, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι κάνουν λευκή απεργία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι καλύπτονται από το Σύνταγμα, ο Ηλίας Μόσιαλος σχολίασε:

“Τι θα πει μόνιμος; Ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία; Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ’ όλα. Δεν υπάρχει μονιμότητα σε αυτό τον τομέα. Στο Δημόσιο, μονιμότητα υπάρχει όταν προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον και όταν το προασπίζεσαι μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης. Εκεί μόνο υπάρχει μονιμότητα”.

Για “μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει” έκανε λόγο στα “ΝΕΑ” η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

“Ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο με τις νέες περικοπές μισθών. Ο κ. Μόσιαλος προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης” σημείωσε.

Η τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου έγινε μετά από δήλωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος φέρεται να παρότρυνε δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε λευκή απεργία.

Μιλώντας στο Alter το πρωί της Παρασκευής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Σπύρου Παπασπύρου και τάχθηκε στο πλευρό του Ηλία Μόσιαλου, τονίζοντας ότι η απεργία είναι αποδεκτή, όχι όμως η λευκή απεργία, που στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Απαντώντας, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος τόνισε ότι ουδέποτε η ΑΔΕΔΥ ή η ΓΣΕΕ έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

Προσεκτική ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως άλλο η απεργία, άλλο τέτοιου είδους κινητοποιήσεις που υπονομεύουν το δήμοσιο συμφέρον.

Εξέφρασε, πάντως την άποψη ότι ο Σπύρος Παπασπύρος δεν θα παρότρυνε ποτέ για κάτι τέτοιο και επέκρινε την κυβέρνηση που αιφνιδίασε τους δημοσίους υπαλλήλους με την απόφαση για την περικοπή επιδομάτων.

“Εκβιαστικές” οι δηλώσεις για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου για τα περί λευκής απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων και τις προειδοποιήσεις ακόμα και για απολύσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για “κυβερνητική προπαγάνδα, εκβιασμούς και απειλές”. “Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να πετάξουν στα σκουπίδια την κυβερνητική προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τις απειλές ότι τα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων στο δημόσιο παίρνονται για το καλό του λαού και σε ενιαίο μέτωπο να παρεμποδίσουν τις αντιδραστικές αυτές εξελίξεις.

Όσο προχωρούν η κατάργηση της μονιμότητας και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπάλληλων, όσο κλείνουν οργανισμοί και υπηρεσίες και προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, όσο περιορίζονται τα κονδύλια για τις κοινωνικές ανάγκες, τόσο αυξάνει και βαθαίνει ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του κράτους και η δημόσια διοίκηση γίνεται όλο και πιο εχθρική για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του”, αναφέρει το ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “η κυβέρνηση προσπαθεί με απειλές και τρομοκρατία να προλάβει και να ανακόψει την καταιγίδα λαϊκών αντιδράσεων και απεργιών, που αναμένεται να ξεσπάσουν από τις αρχές του Σεπτέμβρη”.

Η κυβέρνηση, όπως σημειώνει, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσίους υπαλλήλους τις ευθύνες για την αποτυχία των εισπρακτικών στόχων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

H Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι η αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

“Το πλεονάζον προσωπικό μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί με μετατάξεις σε υπηρεσίες και οργανισμούς που υπάρχουν ανάγκες” καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα