Λύση της τελευταίας στιγμής για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Λύση της τελευταίας στιγμής για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Νομοθετική ρύθμιση για την παραμονή των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην εργασία τους μέχρι το τέλος του χρόνου ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Προηγήθηκε επεισοδιακή διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας. Μητσοτάκης: "Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους συμβασιούχους"

Σε αλλαγή πλεύσης προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του, με το Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, με τις εξαγγελίες του, στη διάρκεια της συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, σήμερα στην συνάντηση με τους δημάρχους, κατέθεσε νέα πρόταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει ήδη νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα καταθέσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή, προκειμένου να μην απολυθεί καθένας συμβασιούχους και να παραταθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι στις 31/12/2017.

Ο κ. Σκουρλέτης, με την νέα πρότασή του, εξασφάλισε και την συγκατάθεση των δημάρχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν την παραμονή των συμβασιούχων.

Στη βάση αυτή θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή από νομικούς συμβούλους του υπουργείου αλλά και τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή και του Β’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Λαγκαδά Γ. Καραγιάννη, προκειμένου να καταρτιστεί η τελική διατύπωση της ρύθμισης. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ΚΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, διατυπώθηκαν δεύτερες σκέψεις από δημάρχους για την συμμετοχή στην επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή από το ΥΠΕΣ, γίνεται προκειμένου να υπερβεί το υπουργείο την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ρύθμιση θα στηρίζεται στο σκεπτικό της μειοψηφία του Ε.Σ στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι καλύπτουν «έκτακτες ανάγκες» και η τυχόν απόλυση τους, θα δημιουργήσει τόσο κοινωνικό πρόβλημα όσο και θέμα λειτουργίας των δήμων.

Τελικός στόχος του υπουργείου είναι να παραμείνουν όλοι οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκουρλέτης, κάλεσε τους δημάρχους να προχωρήσουν μέσω των οργανογραμμάτων που καλούνται να συμπληρώσουν στην αύξηση των αιτημάτων για την κάλυψη των οργανικών θέσεων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να ξεπεράσουν κατά πολύ τα αιτήματα για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκουρλέτης, δεν ανέφερε καθόλου ως εναλλακτική λύση, την πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις και επέμεινε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν εντάσσονται στον μνημονιακό κανόνα του ένα προς τέσσερα.

Πάντως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί, έχει εντελώς διαφορετική άποψη, για το συγκεκριμένο θέμα.

“Ο κ. Τσίπρας μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια”, έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα.

(Πηγή: aftodioikisi.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα