Δημόσιο: 27.000 στην έξοδο. Ποιοι εξαιρούνται

Δημόσιο: 27.000 στην έξοδο. Ποιοι εξαιρούνται
Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για τις αποχωρήσεις στο δημόσιο. Από τη "διαθεσιμότητα" στην απόλυση

Σε συμφωνία έφτασε η κυβέρνηση με την τρόικα σχετικά με την κατάρτιση της λίστας όσων αποχωρήσουν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, βάσει του Μνημονίου 3, εντός του έτους θα φύγουν 2.000 υπάλληλοι και θα ακολουθήσουν άλλοι 25.000 το 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα,  προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ, απόφοιτοι λυκείου, διοικητικό προσωπικό και οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο της τρόικας.

Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των “διαθεσίμων” υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 27.000 υπάλληλοι (επίορκοι και “διαθέσιμοι”) για ένα χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Από την εφαρμογή των διατάξεων εξαιρούνται:

*Τα νοσοκομεία

*Ο ΟΑΕΔ

*Οι ασφαλιστικοί φορείς

*Οι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα